Over ons


Wij zijn Sylvia en Kim, sinds 2015 werken wij met veel plezier samen. Eerst onder de naam van onze eigen bedrijven HydroHond en Animal Dynamics. Omdat we hebben gemerkt dat de combinatie van fysio- en hydrotherapie zo goed werkt hebben we besloten samen verder te gaan onder de handelsnaam HydroDynamiX.

Al jaren hadden we de droom om een aquatrainer toe te voegen aan ons bedrijf. Nu we samengaan is deze droom werkelijkheid geworden.

Sylvia – Hydrotherapeut

Mijn hele leven heb ik al honden. Ook heb ik veel ervaring met het werken met allerlei verschillende diersoorten. Na de middelbare school ben ik de opleiding dierverzorging gaan doen en heb ik met veel plezier en passie gewerkt in het reptielenhuis in Artis. Ik ben vrijwilliger geweest bij de dierenambulance en het vogelopvangcentrum. Ik heb daarna heel veel andere dingen gedaan, maar de dieren bleven mij trekken.

Ik heb gewerkt als hondentrimmer en hondentrainer. Ik heb zelf twee Border Collies, Maka en Simba. Maka heeft helaas heup dysplasie (HD). Toen ze die diagnose kreeg vertelde de dierenarts dat ze vooral veel moet zwemmen in warm water. Ik ben mij gaan verdiepen in hydrotherapie voor honden en kwam er achter dat deze therapie al heel veel gebruikt wordt in Engeland. Daar er geen Hydrotherapiebad voor honden in Noord-Holland is heb ik besloten zelf een hydrotherapiebad voor honden te gaan beginnen.

Ik heb in Engeland een opleiding gevolgd bij Whitehouse training in Lincoln. Dit is een gecertificeerd en gerespecteerd opleidingscentrum in  “Canine Hydrotherapy & Rehabilitation”. Het is een gedegen opleiding waarin ik les heb gehad van hydrotherapeuten, dierenartsen, en een dier-fysiotherapeut. Daarnaast heb ik een EHBO diploma voor honden gehaald even als een diploma voor ‘pool water management’.

Kim – Dierenfysiotherapeut

Van jongs af aan wist ik al dat ik met dieren wilde gaan werken. Met het doel om dierenfysiotherapeut te worden startte ik in 2006 met de HBO opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) om daarna zo snel mogelijk door te stromen naar de Post-HBO opleiding Dierfysiotherapie in Barneveld.

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij verschillende professionals binnen de diergeneeskunde zowel in Nederland als in het buitenland. Tijdens deze stages heb ik kennis gemaakt met verschillende facetten binnen de diergeneeskunde, waardoor ik de nodige kennis en ervaring heb opgedaan. Ik breid mijn kennis graag meer uit door regelmatig nascholingen en cursussen te volgen en congressen bij te wonen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en kan ik u en uw beste maatje zo goed mogelijk helpen.

Begin 2015 heb ik de opleiding tot dierenfysiotherapeut met goed gevolg afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in verschillende dierfysiotherapie praktijken en heb ik daarnaast mijn eigen praktijk voor dierfysiotherapie opgezet. Ik ben erg blij dat ik van mijn liefde voor dieren nu mijn beroep heb kunnen maken!